Sunday, 19 July 2009

The Big Lunch

Heute wurde im ganzen Land zum BIG LUNCH aufgerufen, überall sollte man sich in der Nachbarschaft sammeln und gemeinsam essen - um die Community zu fördern. Also war auch in unserer Strasse heute Strassenfest und unsere Seite (Hausnummern mit gerader Zahl :-)) waren für die Beilagen verantwortlich. Und bei sowas erwacht immer die Österreicherin in mir. Ich wollte also was typisch österreichisches mitbringen.

Gurken-Rahmsalat mit steirischem Kernöl!
Zwar bin ich keine Steirerin, aber dank meines Papas immer gut mit Kernöl versorgt! :-)

Rezept
2 mittelgrosse Gurken in dünne Scheiben schneiden
salzen und 20 Minuten stehen lassen
Flüssigkeit rausdrücken und pfeffern
Mit 500ml Sauerrahm und Kernöl (nach Geschmack) vermischen.

Schon fertig und mundet auch den Engländern!


Nationwide there was everywhere a BIG LUNCH going on - poeple in neighbourhoods gathered to have lunch together - to encourage neighbourly community! So we too had a streetparty in our lovely street and our side of the street (the even house numbers :-)) were responsible for the side dishes. Events like these awaken the Austrian in me and I really wanted to bring something typically Austrian.

Cucumber salad with soured cream and - very very Austrian - Styrian pumpkinseed oil!
Though I am no Styrian my beloved Dad keeps me going with the seed oil :-)

Recipe
Slice two average to big cucumbers thinly
Salt and let it stand for 20 minutes
Squeeze out the liquid and season with pepper
Mix in 500ml of soured cream and the pumpkin oil (to taste)

Finished and even the English liked it!

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...